Ελληνικά

Το Βραβείο «Β. Ξανθόπουλου - Σ. Πνευματικού» απονέμεται στον Καθηγητή της Σχολής Γ. Γκαζέτα

Το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Βασίλη Ξανθόπουλου - Στέφανου Πνευματικού» του έτους 2015 απονέμεται στον στον Καθηγητή της Σχολής κ. Γιώργο Γκαζέτα.

Η απονομή θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο σε τελετή που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Παλαιάς Βουλής την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ώρα 19:00 (πέρας προσέλευσης 18:45 με επίδειξη της πρόσκλησης).

Την παρουσίαση του τιμώμενου θα κάνει ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής κ. Θεοδόσιος Τάσιος, ενώ η ομιλία του τιμώμενου θα έχει τίτλο "Εδαφο-Δυναμικά Παράδοξα υπό το Πρίσμα Σεισμικών Περιστατικών".

Το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας είναι ετήσιο, έχει θεσμοθετηθεί το 1991 και τιμά τη μνήμη των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μελών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού.

Η έννοια της Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας δεν εξαντλείται στην ικανότητα σαφούς, κατανοητής και ενδιαφέρουσας διδασκαλίας από την έδρα. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που ανοίγουν επιστημονικούς δρόμους στον φοιτητή, τον εμπνέουν και τον καθοδηγούν στην έρευνα, τον καθιστούν δε κοινωνό του επιστημονικού ήθους και της ανιδιοτελούς αναζήτησης της αλήθειας.

Για πρώτη φορά καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών τιμάται με το υπόψη βραβείο. Η Σχολή είναι περήφανη για την τιμή που αποδίδεται στο μέλος της κ. Γιώργο Γκαζέτα, τον συγχαίρει και τού εύχεται καλή συνέχεια.

7 years, 3 months ago. 12:47:34, 27-11-2015.