Ελληνικά

Ημερίδα για την Αποδοτική Χρήση του Εθνικού υπερ-υπολογιστικού συστήματος ARIS - hpc.grnet.gr

To Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΚΗΥ) σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), διοργανώνει στις 25 Οκτωβρίου 2016 ημερίδα και εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Παρουσίαση και Τεχνικές Αποδοτικής Χρήσης του Εθνικού υπερ-υπολογιστικού συστήματος ARIS - hpc.grnet.gr».

Σε ποιούς απευθύνεται Η ημερίδα και το σεμινάριο απευθύνεται σε υπάρχοντες και δυνητικούς χρήστες υπερυπολογιστικών συστημάτων και εφαρμογών του ΕΜΠ.

Θεματολογία Η συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την υπερυπολογιστική υποδομή ARIS (Advanced Research Information System), και για τις δυνατότητες αξιοποίησής της, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρακτικής εξάσκησης στο σύστημα (hands-on). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα αν επιθυμούν να τρέξουν δικούς τους κώδικες στο σύστημα (bring your own code) ώστε να αποκτήσουν μια άμεση εικόνα του τρόπου χρήσης και των δυνατοτήτων του.

Έμφαση θα δοθεί σε εφαρμογές από το χώρο της υπολογιστικής μηχανικής με άμεσο ενδιαφέρον για τις ερευνητικές δραστηριότητες του ΕΜΠ.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συζητήσουν με την ομάδα υποστήριξης της ΕΔΕΤ για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει έως τώρα με τη χρήση του συστήματος, ενώ θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη εκμετάλλευση της εθνικής αυτής υποδομής.

Πρακτικές Πληροφορίες Τοποθεσία: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αίθουσα ΔΕΠΥ Α, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (χάρτης: link http://tinyurl.com/hh49ujr ). Προγραμμα: Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκονται διαθέσιμες στον εξής σύνδεσμο: link https://events.hpc.grnet.gr/event/24/

Δήλωση Συμμετοχής Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και για διευκόλυνση της διοργάνωσης, όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν, θα πρέπει να εγγραφούν χρησιμοποιώντας τη φόρμα στον σύνδεσμο: link http://goo.gl/forms/YkpzYu2hqh

2 years, 8 months ago. 11:15:31, 23-10-2016.