Ελληνικά

Η συμμετοχή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στη Βραδιά Ερευνητή 2016

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος η Βραδιά Ερευνητή 2016. Η εκδήλωση του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Αβέρωφ στις 30 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 μέχρι τις 23:00. Συμμετείχε με ομάδες ερευνητών η μεγάλη πλειονότητα των Εργαστηρίων του Ιδρύματος.

Από τη Σχολή μας συμμετείχαν 10 Εργαστήρια (πολύ περισσότερα συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές), δηλαδή συμμετείχε πρακτικώς σύσσωμη η Σχολή μας, που στεγάστηκε σε αίθουσα του 1ου ορόφου του κτιρίου Αβέρωφ, μαζί με ερευνητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών. Τον συντονισμό της Σχολής μας είχε ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου, Επίκουρος Καθηγητής. Η Σχολή τον ευχαριστεί θερμά, όπως και όλους καθηγητές και ερευνητές που συνέβαλαν.

Οι ερευνητές μας προέβαλαν βίντεο από πειραματικές και υπολογιστικές προσομοιώσεις, επεδείκνυαν τη χρήση εξοπλισμού, αλλά έκαναν και μικρά πειράματα επίδειξης. Όλα αυτά αποτέλεσαν ισχυρό πόλο έλξης για το κοινό, και υπογράμμισαν την ερευνητική πρωτοπορία της Σχολής μας.

Το κοινό αποτελούσαν κυρίως μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (με τους γονείς τους), αλλά και φοιτητές (συμπεριλαμβανομένων φοιτητών της Σχολής μας) που ήθελαν να μάθουν τι σημαίνει Τεχνολογική Έρευνα στην Ελλάδα (της κρίσης). Πέραν της δυνατότητας επίσκεψης σε θεματικές γωνιές των Εργαστηρίων, η εκδήλωση περιελάμβανε καλλιτεχνικά δρώμενα (Ομάδα Κρουστών και Μουσικό Τμήμα ΕΜΠ), διαγωνισμούς (κυνήγι θησαυρού, φωτογραφίας σε social media), ενώ υπήρχε και η δυνατότητα ενημέρωσης για χρηματοδοτούμενα προγράμματα έρευνας, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων των Σχολών του ΕΜΠ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι ζωντανές συνδέσεις σε γιγαντοοθόνη με το control room του πειράματος ALICE στο CERN, καθώς και με τη Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη.

Ευχόμαστε το 2017 να είμαστε όλοι εκεί!

.

.

.

Attached files

6 years, 7 months ago. 01:30:42, 03-10-2016.