Ελληνικά

Αναγόρευση ως Επίτιμου Διδάκτορα του ΕΜΠ του Καθ. Haïm Brezis

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτηρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου θα γίνει η τελετή αναγόρευσης ως Επίτιμου Διδάκτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ του Καθηγητή κ. Haïm Brezis. Το έργο του τιμώμενου θα παρουσιαστεί από τον Καθηγητή ΕΜΠ κ. Θεμιστοκλή Μ. Ρασσιά.

Ο κ. Brezis θεωρείται από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης μη γραμμικής ανάλυσης και των μερικών διαφορικών εξισώσεων, ενός από τους σπουδαιότερους κλάδους των καθαρών και εφαρμοσμένων μαθηματικών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 ερευνητικές εργασίες, πολλές από αυτές έχουν ανοίξει καινούργιους δρόμους και εισάγουν θεμελιώδεις έννοιες που καθοριστικά συνετέλεσαν στην περαιτέρω ανάπτυξη της σύγχρονης μη γραμμικής ανάλυσης και των εφαρμογών της.

Έχει δημοσιεύσει 6 βιβλία, μεταξύ των οποίων το βιβλίο του Analyse Fonctionnelle. “Theorie et Applications”, Masson (1983), το οποίο θεωρείται κλασικό στη σύγχρονη εφαρμοσμένη ανάλυση και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στην ελληνική από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του ΕΜΠ.

Attached file

6 years, 11 months ago. 19:32:29, 07-6-2016.