Ελληνικά

Βράβευση της διατριβής του Δρ Π. Παπαντωνίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EPTS

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός “European Platform for Transport Sciences” απένειμε το βραβείο με τίτλο “European Friedrich-List-Prize” για την καλύτερη διδακτορική διατριβή του 2015 στις μεταφορές στον Παναγιώτη Παπαντωνίου, Διδάκτορα Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ. Η διατριβή είχε τίτλο “Risk factors, driver behaviour and accident probability - The case of distracted driving” και επιβλέπων ήταν ο καθηγητής της Σχολής μας Γιώργος Γιαννής.

Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός “European Platform for Transport Sciences” είναι ένα ανεξάρτητο επιστημονικό δίκτυο που περιλαμβάνει ακαδημαϊκά ιδρύματα, κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς που εργάζονται στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ της πολιτικής, της επιστήμης και της οικονομίας στον τομέα των ευρωπαϊκών μεταφορών.

Στόχος της διδακτορικής διατριβής ήταν η ανάλυση της επιρροής χαρακτηριστικών του οδηγού και του οδικού περιβάλλοντος στην οδηγική συμπεριφορά και την πιθανότητα ατυχήματος σε μη αναμενόμενο συμβάν, με έμφαση στην απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Η Σχολή συγχαίρει τον διδάκτορά της και τον επιβλέποντά του και τους εύχεται καλή συνέχεια.

.

.

Attached file

6 years, 6 months ago. 13:54:48, 06-9-2016.