Ελληνικά

Επίσκεψη του 11ου Γυμνασίου Ιλίου στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών

«Στις 14/12/2016 η περιβαλλοντική ομάδα του 11ου Γυμνάσιου Ιλίου, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος, τα μονοπάτια του νερού, επισκέφτηκε το εργαστήριο εφαρμοσμένης υδραυλικής των πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π. Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά ο αν. καθηγητής κος Παναγιώτης Παπανικολάου και ο υποψήφιος διδάκτορας Παναγιώτης Δημητριάδης ο οποίος ήταν, μαζί με τις καθηγήτριες Μαστρογάλια Γιώτα και Πέττα Αγγελική, ο συνδιοργανωτής της επίσκεψης.

Μαζί μας ήταν και η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κα Ιωάννα Ντίνου και ο διευθυντής του σχολείου μας, 11ο Γυμνάσιο Ιλίου, κ. Κυριάκος Λάττας.

Η επίσκεψη περιελάμβανε βιωματική μάθηση και θεωρητική προσέγγιση και σκοπό είχε να αντιληφθούν οι μαθητές την αξία του νερού ως φυσικού πόρου, και την αίσθηση της ορθής αξιοποίησης και ορθολογικής διαχείρισης του.

Στα πλαίσια του βιωματικού μέρους, ξεναγηθήκαμε στο χώρο των εργαστηρίων, χωριστήκαμε σε ομάδες και παρακολουθήσαμε πειράματα μελέτης νερού σε κίνηση και τυρβώδους ροής. Τα πειράματα παρουσίασαν οι υποψήφιοι διδάκτορες Παναγιώτης Δημητριάδης, Ευγένιος Ρετσίνης και Άρης Μαυρομμάτης, σε απλή και κατανοητή επιστημονική γλώσσα, ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον, να κάνουν ερωτήσεις και να συμμετέχουν ενεργά.

Στη συνέχεια, περάσαμε σε αμφιθέατρο της σχολής, όπου μας υποδέχτηκε και απηύθυνε θερμό χαιρετισμό ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης.

Κατόπιν, ο επίκουρος καθηγητής κος Νικόλαος Μαμάσης παρουσίασε τις σχολές του Πολυτεχνείου με διαδραστικό τρόπο κινητοποιώντας το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών, που συμμετείχαν ενεργά και απαντούσαν με σαφήνεια και ευστοχία στις ερωτήσεις του. Ολοκληρώνοντας οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μια σύντομη αλλά πολύ στοχευμένη παρουσίαση με θέμα την κλιματική αλλαγή από τον κ. Δημητριάδη.

Κλείνοντας, εκτιμώ ότι η παραπάνω δράση συνέβαλε ώστε οι μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες με σκοπό την απόκτηση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, ώστε αργότερα σαν ενήλικοι πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων.

Γιώτα Μαστρογάλια»

Attached files

2 years, 8 months ago. 21:33:22, 22-1-2017.