Ελληνικά

Βραβείο "Δημήτριος Τσαμπούλας"

Τον Νοέμβριο του 2016 θεσπίστηκε από τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) το Βραβείο Μεταφορών "Δημήτριος Τσαμπούλας" στη μνήμη του εκλιπόντα Καθηγητή της Σχολής μας και στενού συνεργάτη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και των ελληνικών Επιμελητηρίων, για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις ελληνικές μεταφορές.

Το βραβείο στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), το ΕΜΠ και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, και απονέμεται κατόπιν διαγωνισμού σε πανελλήνια κλίμακα μεταξύ φοιτητών και νέων αποφοίτων ελληνικών Πανεπιστημίων που έχουν ακολουθήσει Κατεύθυνση Μεταφορών. Η 1η θέση του διαγωνισμού συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3000 €, ενώ επίσης βραβεύονται με έπαινο οι εργασίες για τη 2η και τη 3η θέση.

Για τον 1ο Ετήσιο Διαγωνισμό της ακαδημαϊκής περιόδου 2016-17, το θέμα ήταν: «Εξέταση προοπτικών αξιοποίησης της ανενεργού Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου Κορινθίας (ΠΑΚ) και μετατροπής της σε Εμπορευματικό Σταθμό Συνδυασμένων Μεταφορών». Βραβεύτηκαν οι εξής εργασίες:

  • 1ο Βραβείο: Άννα Καραμίγκου, Υποψ. Διδάκτωρ Μεταφορών Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • 2ο Βραβείο: Ν. Κουτρουμπής και Απ. Αναγνωστόπουλος, Διπλ. Πολιτικοί Μηχανικοί & MSc Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Διαχείρισης Μεταφορών Α.Π.Θ.
  • 3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Παπουλάκος, Φοιτητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στην οποία έδωσε το παρών και η οικογένεια του Δ. Τσαμπούλα. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, πέρα από τη βράβευση των εργασιών, πήραν τον λόγο και μίλησαν για τον Δ. Τσαμπούλα ο Αναπ. Πρύτανης ΕΜΠ, κ. Δ. Παπαντώνης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Β. Νανόπουλος, καθώς και άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του. Ακόμα, συγκινητική ήταν η παρέμβαση της κας Ν. Τσαμπούλα, συζύγου του εκλιπόντα καθηγητή, η οποία και επεσήμανε τη σημασία που έχει για την οικογένεια Τσαμπούλα η θεσμοθέτηση του Βραβείου.

Επιπλέον, σημαντική ήταν η συμμετοχή Καθηγητών της Σχολής μας στην επιστημονική επιτροπή του βραβείου. Τα μέλη της ήταν:

  • Ι. Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ
  • Γ. Γιαννής, Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
  • Α. Μπαλλής, Αν. Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
  • Σ. Κάπρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιστημονικός συνεργάτης ΕΕΣΥΜ
  • Γ. Στεφανίδης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών
  • Α. Χασιακός, Αν. Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών
  • Ε. Σαμπράκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Τα βραβεία απένειμαν στους δικαιούχους εκ μέρους των διοργανωτών του Βραβείου, οι κ.κ. Δ. Μπαξεβανάκης, υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Γ. Δέδες, γενικός γραμματέας Υποδομών, Δ. Παπαντώνης, αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Διοικητικής Μέριμνας του ΕΜΠ, Β. Νανόπουλος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας και Δ. Λεμονάκης, αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ. & πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος Ε.Β.Ε.Π., σε ειδική τελετή που οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας στις 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Κορινθία 2025».

Attached files

5 years, 11 months ago. 14:12:14, 31-12-2017.