Ελληνικά

Απολογία για την αναστάτωση του προγράμματος των εξετάσεων

Εδώ και δύο χρόνια προσπαθήσαμε, με επιτυχία, να ανακοινώνουμε τα προγράμματα των μαθημάτων και των εξετάσεων απ' την αρχή του ακαδημαϊκού έτους. Ήδη έχουμε ανακοινώσει προσχέδιο προγράμματος μαθημάτων του 2018-19 που θα οριστικοποιηθεί σύντομα, μετά τον ορισμό των διδασκόντων.

Πρόσφατα η Γραμματεία της Σχολής, στον υπερβάλλοντα ζήλο της να ικανοποιήσει αιτήματα φοιτητών και διδασκόντων, ανακοίνωσε αλλαγές στο πρόγραμμα των εξετάσεων. Αναγνωρίζω τη ανεκτίμητη προσφορά της Γραμματείας στη λειτουργία της Σχολής (βλ. και σχετικό άρθρο στον σύνδεσμο παρακάτω). Όμως, εν προκειμένω διαπιστώνω ότι έγινε λάθος και προκλήθηκε αναστάτωση. Δικαίως διαμαρτύρονται φοιτητές που είχαν σχεδιάσει τις δραστηριότητές τους σύμφωνα με το ανακοινωμένο πρόγραμμα (π.χ. είχαν βγάλει αεροπορικά εισιτήρια σε ημερομηνίες ασύμβατες με το τροποποιημένο πρόγραμμα). Δικαίως άλλοι φοιτητές ζητούν κι άλλες αλλαγές.

Ελπίζω η αναστάτωση να μας κάνει όλους να καταλάβουμε ότι δεν αποτελούν ορθολογική πρακτική οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής και ότι δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ' όσα υποτίθεται πως λύνουν. Έτσι, δεν θα επαναλάβουμε παρόμοιες κακές πρακτικές στο μέλλον.

Για το συγκεκριμένο συμβάν αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη που δεν το απέτρεψα και απολογούμαι.

Δ. Κουτσογιάννης

1 year, 8 months ago. 00:31:32, 21-5-2018.