English

Στην κορυφή

Η εμβληματική εκπαιδευτική εκδρομή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, του Τομέα Γεωτεχνικής σε τεχνικά έργα στην Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα με έμφαση σε περιστατικά κλασικών αστοχιών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς για την στήριξή τους στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής και τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών (78 συμμετέχοντες).

Προπτυχιακοί φοιτητές 4ου και 5ου έτους εκπαιδεύτηκαν μπροστά στις φυσικές κλίμακες των έργων τους, στο πλαίσιο του μαθήματος "Τεχνική γεωλογία", σε μια 10ήμερη εκδρομή στην Ιταλία και Γαλλία με τεχνικές επισκέψεις σε:

  • Μεγάλες αλλά και τραγικές αστοχίες έργων Πολιτικού Μηχανικού
  • Πολύ μεγάλες -κλίμακας πλαγιάς και βουνού- κατολισθήσεις
  • Θέματα γεωτεχνικής παρακολούθησης, διαχείρισης και λήψης αποφάσεων έναντι εκδήλωσης γεωκινδύνων
  • Μεγάλες και βαθιές σήραγγες(οδικές και σιδηροδρομικές) των Άλπεων
  • Έργα αντιστηρίξεων βραχωδών πρανών σε αυτοκινητοδρόμους και σε περιβάλλον ορεινής οδοποιίας
  • Θέματα θεμελιώσεων ιστορικών μνημείων και λήψης μέτρων προστασίας
  • Τεχνικά Έργα σε σεισμικά ενεργό περιβάλλον

Η επιτυχία αυτής της εκδρομής ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς και στενής συνεργασίας του Επίκουρου Καθηγητή του Γεωτεχνικού Τομέα της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ Βασίλη Μαρίνου, της επιτροπής των φοιτητών του έτους αλλά και όλων των 78 φοιτητών! Η συνέργεια ήταν υποδειγματική.

Το χαμόγελο δεν έφυγε ποτέ από τα πρόσωπα των φοιτητών, παρά το δύσκολο πρόγραμμα μας!

Όλες οι εικόνες που απαθανάτισαν, οι πραγματικές κλίμακες, οι τεχνικές πληροφορίες κάθε αντικειμένου που αναλύθηκαν, κάθε αίσθηση που απέκτησαν μέσα σε αυτές τις 10 ημέρες, θα τους συνοδεύουν στη ζωή τους. Ένα βιβλίο 800 σελίδων, ειδικά προετοιμασμένο για αυτήν την εκδρομή, θα εμπλουτίσει την προσωπική τους βιβλιοθήκη.

Υπεύθυνος και συνοδός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Γεωτεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Βασίλης Μαρίνος (marinosv@civil.ntua.gr)

Συνημμένα αρχεία

πριν από 1 χρόνος, 11 μήνες. 14:09:02, 05-5-2022.