English

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Μποδοσάκη-Ακαδ.έτος 2023-2024

Στο 51ο έτος προσφοράς του, το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη διευρύνεται και καλύπτει τρία επίπεδα: Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών, Μεταδιδακτορικής Έρευνας και βραχυχρόνιας Επιστημονικής Έρευνας στο εξωτερικό.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές απευθύνεται σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους φοιτητές όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι. και καλύπτει περί τις 60 υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για εκείνους που ονειρεύονται μία ερευνητική ή ακαδημαϊκή καριέρα, το επόμενο βήμα υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου», το οποίο από το 2008 χορηγεί σε κατόχους διδακτορικού διπλώματος τέσσερις υποτροφίες για έρευνα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Με το νέο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Επισκέπτες Επιστήμονες Ερευνητές, το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρίζει ακόμη περισσότερο την επιστημονική έρευνα και απευθύνεται σε επιστήμονες ερευνητές, πτυχιούχους Α.Ε.Ι. που συνεχίζουν να φοιτούν ή να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα ή ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού με σκοπό τη διεξαγωγή έρευνας για την εκμάθηση επιστημονικής μεθοδολογίας, σύγχρονων ερευνητικών διεθνών τάσεων και τεχνολογιών ή και την παρουσίαση και παράδοση διαλέξεων. Στόχος του προγράμματος είναι η μεταφορά και διάχυση της αποκτηθείσας εμπειρίας και γνώσης στην ελληνική επιστημονική κοινότητα. Το πρόγραμμα αφορά σε βραχυχρόνιες υποτροφίες, διάρκειας έως 6 μηνών, και καλύπτει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων:

  1. Για το 51ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές: 15 Φεβρουαρίου 2023

  2. Για το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου»: 15 Μαρτίου 2023

  3. Για το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Επισκέπτες Επιστήμονες Ερευνητές, η περίοδος αιτήσεων ξεκινάει τον Φεβρουάριο 2023 με προθεσμία υποβολής: 12 Απριλίου 2023

Περισσότερα εδώ:

[1] Υποτροφίες - Ίδρυμα Μποδοσάκη (bodossaki.gr)

[2] Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη | Athens | Facebook

[3] Bodossaki Foundation (@bodossaki) / Twitter

[4] (8) Bodossaki Foundation: Overview | LinkedIn

πριν από 1 χρόνος, 1 μήνας. 12:38:52, 01-2-2023.