English

Τελευταία νέα

Τελετή Βράβευσης των Δήμων που συμμετείχαν στην ΕΕΚ2018 18-3-2019

Συνημμένο αρχείο


ΠΑΡΑΤΑΣΗ Υποβολής υποψηφιότητας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 18-3-2019

Συνημμένο αρχείο


Πρόσκληση συμμετοχής σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο 18-3-2019

Συνημμένα αρχεία


Παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και προτάσεις υπέρβασής τους 12-3-2019

Συνημμένα αρχεία


Υποτροφίες Μεταπτυχιακές - Διδακτορικές 12-3-2019

Συνημμένα αρχεία


Το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ σας προσκαλεί στην διάλεξη του κ. Μυγιάκη 12-3-2019

Το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ σας προσκαλεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 17:00, στην διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Εμμανουήλ Μυγιάκη με θέμα:

«Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ TOP-DOWN ΓΙΑ ΥΨΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ».

Η διάλεξη θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Εργαστηρίου.

Αναλυτικές πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Συνημμένο αρχείο


Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, του κληροδοτημάτος «ΖΩΗ ΣΟΥΤΣΟΥ» 08-3-2019

Συνημμένο αρχείο


Ινστιτούτο Κύπρου: Προκήρυξη υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ 2019-2020 08-3-2019

Ινστιτούτο Κύπρου: Προκήρυξη υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ 2019-2020

Το Ινστιτούτο Κύπρου προκηρύσσει υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 στους ακόλουθους κλάδους:

Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Κύπρου διατηρεί μικρό αριθμό φοιτητών τους οποίους ενσωματώνει πλήρως στις ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου. Αυτό προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία:

  • να αποκτήσουν πρακτική εκπαίδευση και κατάρτιση με τη χρήση των πιο πρόσφατων μεθόδων και τεχνικών

  • να έχουν πρόσβαση σε υπερσύγχρονες υποδομές

  • να διεξάγουν έρευνα με διεθνώς αναγνωρισμένες ερευνητικές ομάδες

Απόφοιτοι των προγραμμάτων μας κατέχουν ήδη θέσεις στον ακαδημαϊκό́ χώρο και στη βιομηχανία, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι υποτροφίες προσφέρονται με βάση την ακαδημαϊκή αριστεία, τα προσόντα και το ενδιαφέρον των φοιτητών να σπουδάσουν στη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Κύπρου.

Φοιτητές έχουν επίσης τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια από τις γενναιόδωρες ευκαιρίες οικονομικής βοήθειας που προσφέρει το Ινστιτούτο μέσω προγραμμάτων βοηθού έρευνας (research assistantships) ή εργασίας-σπουδών (work-study).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τόσο κάτοχοι πτυχίου από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο σε σχετικό κλάδο όσο και τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές που αναμένεται να λάβουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών πριν από την έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος. Η γλώσσα διδασκαλίας των προγραμμάτων είναι η Αγγλική, και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό καλής γνώσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Καταληκτική ημερομηνία: 1 Ιουνίου, 2019 Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την πλήρωση των θέσεων σε κάθε πρόγραμμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙA

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών και για την υποβολή αίτησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cyi.ac.cy ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ηλεκτρονική διεύθυνση office.school@cyi.ac.cy ή και τηλεφωνικώς στο 22208614.

Συνημμένα αρχεία

  • Πληροφορίες (680,6 KB): για το πρόγραμμα Επιστήμη Προσομοιώσεων και Δεδομένων
  • Πληροφορίες (473,0 KB): για το πρόγραμμα Περιβαλλοντικές Επιστήμες

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ-Ακαδημία Αθηνών-Υποτροφία στις Φυσικές Καταστροφές 08-3-2019

Συνημμένο αρχείο


Ανακοίνωση Εργαστηρίου 'Καταφύγια' - Τζουμέρκα, 1-6/5/2019 - Ομάδα Μπουλούκι 06-3-2019

Το Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης Μπουλούκι, διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση ‘Καταφύγια’ που θα πραγματοποιηθεί στην ορεινή περιοχή των Τζουμέρκων μεταξύ 1-6 Μαΐου 2019.

Πρόκειται για δύο 6ήμερα εργαστήρια που θα διεξαχθούν παράλληλα, στο Ορεινό Καταφύγιο Μελισσουργών και το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων, το κάθε ένα αφιερωμένο σε διαφορετικά υλικά και κατασκευαστικές τεχνικές. Παράλληλα με τα πρακτικά μαθήματα, το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα υποστηριχθεί από διαλέξεις τεχνικού και θεωρητικού περιεχομένου, από έγκριτους ακαδημαϊκούς, οι οποίες αφορούν τους συμμετέχοντες και των δύο εργαστηρίων, και θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Η δράση απευθύνεται σε επαγγελματίες της κατασκευής και ερευνητές από πεδία συναφή με την παραγωγή του χώρου, που επιθυμούν να εμβαθύνουν στις ξύλινες κατασκευές, την πέτρινη δόμηση και τη δόμηση με χώμα· καθώς και ευρύτερα σε όσες και σε όσους ενδιαφέρονται για προσεγγίσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς υπό το πρίσμα των καθημερινών πρακτικών και των παραδοσιακών τεχνικών.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, θα βρείτε στην ιστοσελίδα boulouki.org.

Πληροφορίες για την ομάδα Μπουλούκι:

Είμαστε μια διεπιστημονική συλλογικότητα που ασχολείται με τη μελέτη των παραδοσιακών τεχνικών δόμησης, τα ζητήματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ανανέωσης και ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και την κριτική διερεύνηση των στρατηγικών που εκδιπλώνονται στα εν λόγω πεδία. Με επίκεντρο τους θεματικούς αυτούς άξονες, η δράση της ομάδας περιλαμβάνει τη διεξαγωγή έρευνας, τη διοργάνωση εργαστηρίων, συνεδρίων και ευρύτερων δράσεων, την προώθηση έργων, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους φορείς τους.

  • Η λέξη Μπουλούκι αναφέρεται στα σινάφια των μαστόρων που μετακινούνταν από τόπο σε τόπο σε αναζήτηση εργασίας, διαδίδοντας τις παραδοσιακές μορφές και βαθαίνοντας τη γνώση τους.


ANAKOINΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ 06-3-2019

Συνημμένο αρχείο


Εξετάσεις Διπλωματικών Περιόδου Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2019 05-3-2019

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις των Διπλωματικών εργασιών της περιόδου Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθούν 12-20/3/2019.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επικοινωνία με τους επιβλέποντες ώστε να προσδιορίσουν την ακριβή ημερομηνία εξέτασης των Διπλωματικών τους.


Δήλωση Τομέα Διπλωματικής 05-3-2019

Καλούνται οι τελειόφοιτοι φοιτητές, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για επιλογή Τομέα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας, να συμπληρώσουν το συνημμένο έντυπο από 11-29/3/2019 και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση grades@civil.ntua.gr .

Δικαίωμα για υποβολή αίτησης έχουν μόνο οι φοιτητές που οφείλουν έως και 10 μαθήματα.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Συνημμένο αρχείο


Αποτελέσματα κατακτηρίων εξετάσεων 2018-2019 01-3-2019

Συνημμένο αρχείο


Προκήρυξη 5 νέων θέσεων υποτροφίας του ΕΛΚΕ 28-2-2019

Συνημμένο αρχείο


Αρχείο