English

Τελευταία νέα

Live streaming μετάδοση της Διεθνούς Διάσκεψης για την Καινοτομία 13-11-2018

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ σας προσκαλεί στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων, στο ισόγειο του κτηρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ, στις 19 και 20 Νοεμβρίου να παρακολουθήσετε το Singularity Summit και 20 ομιλητές σε ένα ταξίδι στην Εποχή Νέων Ανατρεπτικών Τεχνολογικών Προκλήσεων.

Στις 19 και 20 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα η Διεθνής Διάσκεψη για την Καινοτομία Singularity Summit.

Πρόκειται για ένα υψηλού ενδιαφέροντος γεγονός, που ασχολείται με την αιχμή της τεχνολογίας και πώς οι εξελίξεις που αφορούν στο Internet of Things, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Ρομποτική, τη Βιοτεχνολογία και τις ιατρικές τεχνολογίες μπορεί να δημιουργήσουν ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη με σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία.

Το Singularity Summit που διοργανώνεται κάθε χρόνο, φέτος έρχεται και στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Ίδρυμα Λαμπράκη, το οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης ως κοινωφελής οργανισμός, μεσολαβεί ώστε μέλη της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας να μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν και απευθείας με live streaming τις εργασίες του συνεδρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ (αρχείο pdf).

Ενδεικτικά βίντεο από summits μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ

Το επίσημο booklet της διάσκεψης μπορείτε να το βρείτε εδώ (αρχείο pdf).


Προσχέδια προγραμμάτων εξετάσεων ακαδ. έτους 2018-2019 12-11-2018


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ 12-11-2018

Συνημμένο αρχείο


ΣEΜΙΝΑΡΙA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ C# 08-11-2018

Το Εργαστήριο Στατικής & Αντισεισμικών Ερευνών διοργανώνει σειρά σεμιναρίων με θέμα: «Εισαγωγή στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό σε περιβάλλον C#».

Το πρώτο κατά σειρά σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 – 17:00 στο PC Lab του Εργαστηρίου Στατικής και Αντισεισμικών Ερευνών στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τα στοιχεία τους με email στην Γραμματεία του Εργαστηρίου (υπόψιν κας Μπόνη Ελεάνα, eboni@central.ntua.gr ).

Για περισσότερες πληροφορίες: Β. Παπαδόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής ΕΜΠ Τηλ. Επικοινωνίας: 210 – 772 4158, vpapado@central.ntua.gr

Συνημμένα αρχεία


Δήλωση Τομέα Διπλωματικής Εργασίας 08-11-2018

Καλούνται οι τελειόφοιτοι φοιτητές να υποβάλουν αίτηση για επιλογή Τομέα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας από 12-23/11/2018. Οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικα ηλεκτρονικά grades@civil.ntua.gr

Το ίδιο διάστημα ισχύει και για τις αιτήσεις για αλλαγή Τομέα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.

Δικαίωμα για υποβολή αίτησης έχουν μόνο οι φοιτητές που οφείλουν έως και 10 μαθήματα.


Δήλωση επιπλέον επιλογών 08-11-2018

Ανακοινώνεται ότι οι δηλώσεις επιπλέον κατ’ εκλογήν υποχρεωτικών μαθημάτων, θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 9/11/2018 (μπορούν να δηλωθούν μέχρι 2 επιπλέον επιλογές).


Δήλωση μαθήματος επιλογής 9ου εξαμήνου - κατεύθυνσης Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού 08-11-2018

Καλούνται οι φοιτητές κατεύθυνσης Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού, που γράφονται πρώτη φορά στο 9ο εξάμηνο (ακαδ. έτος 2018-19), να προσέλθουν στη Γραμματεία μέχρι τις 16/11/2018, προκειμένου να δηλώσουν το 3ο μάθημα επιλογής που δεν τους επέτρεπε το εγγραφολόγιο.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν αφορά τους φοιτητές που έχουν προβεί ήδη σ’ αυτή την ενέργεια.


Ανακοίνωση για δήλωση επιπλέον μαθημάτων 08-11-2018

Παρατείνεται η δήλωση μαθημάτων (άνω των 12) μέχρι Παρασκευή 9/11/18.

Συνημμένα αρχεία


Ανακοίνωση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στο Εξωτερικό μέσω της I.A.E.S.T.E 06-11-2018

Συνημμένα αρχεία


Multiple Assistant Researcher and Principal Researcher Positions at CERTH 06-11-2018

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - ΕΚΕΤΑ, ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας που βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20 ερευνητικούς φορείς της Ε.Ε. στην προσέλκυση πόρων από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα, προκηρύσσει 11 θέσεις Ερευνητών Β’ και Γ’ Bαθμίδας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο αρχείο ή επισκεφθείτε την ακόλουθη σελίδα του ΕΚΕΤΑ: https://www.certh.gr/BC4B2257.el.aspx

................................................................................................................................................................................................................................................................................

CERTH, one of the leading research Centres in Greece and listed in the TOP-20 E.U. research institutions, seeks applicants for eleven (11) research positions of Assistant and Principal Researchers (Grade C’ or B’). For more information, please see the attached document or visit the following link: https://www.certh.gr/BC4B2257.el.aspx

Συνημμένο αρχείο


Προκήρυξη 10 Υποτροφιών για Διδακτορικό σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού από το ΕΚΕΦ 06-11-2018

Δέκα (10) υποτροφίες για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής από κοινού στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά.

Έρευνα στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ρομποτικής, της Μηχανικής Μάθησης, των Big Data και της Βιοπληροφορικής.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠ&Τ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση υποτροφίας με στόχο την εκπόνηση Διδακτορικής διατριβής, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας του ΙΠ&Τ με τα ακόλουθα Πανεπιστήμια:

-Rice University

-University of Texas at Arlington

-Houston University

-Dalhousie University

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις μπορείτε να βρείτε εδώ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 3/12/2018

Πληροφορίες Γραμματεία SKEL: Δ. Κατσαμώρη (gram_skel@iit.demokritos.gr) Τηλ.: 210 6503204


Πρόταση συνεργασίας από Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Ερευνας (ΜΕΚΔΕ)" 02-11-2018

H Επιστημονική Επιτροπή του ΜΕΚΔΕ του ΕΜΠ, κατά τη συνεδρίασή της στις 16.10.2018, συζήτησε για τα ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται στο Κέντρο και διαπίστωσε τη ζωτική σημασία που έχουν αυτές οι δραστηριότητες για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή του. Παρακαλούμε, λοιπόν, τους συναδέλφους που ασχολούνται ερευνητικά με την ανάπτυξη ορεινών και απομονωμένων περιοχών σε όλο το εύρος της διεπιστημονικής τους έκφρασης, να εξετάσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους με το ΜΕΚΔΕ-ΕΜΠ.

Η διαδικασία έγκρισης και διαχείρισης των ερευνητικών προγραμμάτων είναι η γνωστή που ακολουθείται μέσω του Ειδικού Λογαριασμού του Ε.Μ.Π., ενώ οι συνεργαζόμενες ερευνητικές ομάδες, εκτός των άλλων ωφελειών, μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του ΜΕΚΔΕ στο Μέτσοβο για workshops, ημερίδες, θερινά σχολεία κλπ.


BEST Athens - Πρόσκληση σε διημερίδα με τον ΤΙΤΑΝ 02-11-2018

Συνημμένο αρχείο


Εγγραφές αθλητών Ακαδ. έτους 2018-19 01-11-2018

Επιπρόσθετα οι φοιτητές, εκτός των διακαιολογητικών που αναφέρονται στη συνημμένη ανακοίνωση, θα πρέπει να προσκομίσουν:

1) Φωτοτυπία ταυτότητας

2) Βεβαίωση ΑΜΚΑ

3) Πιστοποιητικό γεννήσεως

Συνημμένο αρχείο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 31-10-2018

Συνημμένα αρχεία


Αρχείο