English

Επίσημη επίσκεψη του Κοσμήτορα της ΣΠΜ στην Κίνα

Την εβδομάδα 15-23 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, μετά από πρόσκληση, του Κοσμήτορα της ΣΠΜ κ. Ν.Δ. Λαγαρού και του Διευθυντή του ΜΔΕ «Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση Κατασκευών» κ. Β. Κουμούση, στο Πανεπιστήμιο του Fuzhou που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη στην Κίνα και στη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Tsinghua που εδρεύει στο Shenzhen στην Κίνα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση συνεργασιών σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο με τα δύο Κινεζικά Πανεπιστήμια. Ας σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Tsinghua κατατάσσεται μεταξύ των 10 καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου στις επιστήμες Μηχανικού στις περισσότερες διεθνείς κατατάξεις (Shanghai, QS, USNews).

Η αντιπροσωπεία της ΣΠΜ του ΕΜΠ επισκέφθηκε εργαστήρια τμημάτων των Πανεπιστημίων Fuzhou και Tsinghua και συναντήθηκαν με τα μέλη των εργαστηρίων αυτών εξετάζοντας την δυνατότητα συνεργασιών. Επίσημες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τον Secretary, Chairman of the University Council, Mr. CHEN Yongzheng (Fuzhou University) και τον Associate Dean, Prof. YANG Rui Dong (Tsinghua University). Αντιπροσωπείες και των δύο Πανεπιστημίων είχαν τον Ιούνιο επισκεφθεί το ΕΜΠ.

Με τον Mr. CHEN Yongzheng (Fuzhou University) συμφωνήθηκε η ανάπτυξη διμερών επαφών με στόχο:

  • Την ίδρυση International Joint Labs με αντικείμενα που σχετίζονται με τα «Λιμενικά Έργα» και την «Προστασία Μνημείων και Πολιτιστικής Κληρονομίας».
  • Τη συνεργασία σε ερευνητικό επίπεδο μέσω υποβολής κοινών ερευνητικών προτάσεων στα πλαίσια διμερών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  • Τη διερεύνηση δημιουργίας κοινών εκπαιδευτικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Με τον Prof. YANG Rui Dong (Tsinghua University) συζητήθηκε η δυνατότητα υπογραφής μνημονίου συνεργασίας (MOU) σε ιδρυματικό επίπεδο και συμφωνήθηκε η ανάπτυξη διμερών επαφών με στόχο:

  • Τη συνεργασία σε θέματα που αφορούν την Υγειονομική Τεχνολογία (με τον Καθηγητή GUAN Yuntao, Διεύθυνση Περιβάλλοντος) και την Ενέργεια (με τον Καθηγητή JIANG Yuelu, Διεύθυνση Θαλάσσιων Επιστημών). -Τη συνεργασία σε ερευνητικό επίπεδο μέσω υποβολής κοινών ερευνητικών προτάσεων στα πλαίσια διμερών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  • Την ανταλλαγή φοιτητών και μελών ΔΕΠ.

Συνημμένο αρχείο

πριν από 5 χρόνια, 6 μήνες. 11:01:59, 02-10-2018.