Eng

Μεταφορά θέσης Φοιτητών 2016-17

Συνημμένα αρχεία

πριν από 3 μήνες, 1 βδομάδα.

Προγράμματα μαθημάτων και εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2016-17

Συνημμένα αρχεία

πριν από 3 μήνες.

Σχετικά Νέα


Υπενθύμιση για τη Διπλή εξεταστική περιόδου Ιουνίου 2017

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σύστημα εγγραφής φοιτητών σε μαθήματα στη Σχολή, οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, έχουν τη δυνατότητα κατά την 5η και 6η εβδομάδα του εξαμήνου εφόσον στην αρχική δήλωση έχουν λιγότερα από 12 εαρινά μαθήματα με έντυπη αίτηση στη γραμματεία να δηλώσουν επιπλέον τόσα χειμερινά ώστε ο συνολικός αριθμός χειμερινών + εαρινών να μην ξεπερνάει το 12. Επισημαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν τη δυνατότητα για αίτηση επιπλέον εαρινών μαθημάτων, πέραν αυτών της αρχικής τους δήλωσης.

πριν από 2 μέρες, 14 ώρες.


Εγγραφές εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2016-17

πριν από 4 μέρες, 21 ώρες.


Αναμορφωμένο πρόγραμμα εξετάσεων

Στο συνημμένο πρόγραμμα εξετάσεων της χειμερινής περιόδου έχουν προστεθεί (με κόκκινα γράμματα) και επτά εαρινά μαθήματα που θα εξεταστούν στο πλαίσιο της διπλής εξεταστικής.

Για τα υπόλοιπα εαρινά μαθήματα, τα οποία, σύμφωνα με τις δηλώσεις των επί διπλώματι φοιτητών, έχουν κάτω από 15 συμμετοχές (βλ. δεύτερο συνημμένο), ο χρόνος και τόπος της εξέτασης θα γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση του συντονιστή στον ιστότοπο του κάθε μαθήματος.

πριν από 3 βδομάδες, 4 μέρες.


Λήξη μαθημάτων - Έναρξη εξετάσεων

Την Παρασκευή 20/1/2016 έληξαν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο και χωρίς προβλήματα.

Τη Δευτέρα 23/1/2016 ξεκινά η χειμερινή εξεταστική περίοδος σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο.

Παρακαλούνται οι διδάσκοντες, επιτηρητές και φοιτητές για την πιστή τήρηση του Κανονισμού διεξαγωγής γραπτών εξετάσεων της Σχολής.

Η Σχολή εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους φοιτητές της.

πριν από 1 μήνας.


Ανακοίνωση: Δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου (διπλή εξεταστική)

Μετά την ψήφιση της Τροπολογίας 897/132 18.1.2017 στη Βουλή με θέμα την έκτακτη διπλή εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές, και προκειμένου να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες από τη Γραμματεία, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επί πτυχίω φοιτητές να προσέλθουν στη Γραμματεία το διάστημα Δευτέρα 23/1 έως Τετάρτη 25/1/2016 για να δηλώσουν με έντυπη αίτηση τα μαθήματα εαρινού εξαμήνου στα οποία επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις. Εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν θα γίνουν δεκτές. Διευκρινίζεται ότι θα μπορούν να δηλώσουν επιπλέον μαθήματα εφόσον στην αρχική και τυχόν συμπληρωματική δήλωση έχουν λιγότερα από 12 χειμερινά μαθήματα και θα μπορούν να δηλώσουν επιπλέον τόσα εαρινά ώστε ο συνολικός αριθμός χειμερινών + εαρινών να μην ξεπερνάει το 12.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο και τις ημερομηνίες των εξετάσεων εαρινού εξαμήνου θα ανακοινωθούν αφού εκπονηθούν οι κατάλογοι των φοιτητών ανά μάθημα.

πριν από 1 μήνας.


Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της Κοσμητείας για τη διπλή εξεταστική

πριν από 1 μήνας.


Έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του ΕΜΠ από την ΑΔΙΠ

Βλ. συνημμένο

πριν από 1 μήνας.


Ανακοίνωση της Κοσμητείας σχετικά με τη διπλή εξεταστική του ακαδ. έτους 2016-17

Βλ. συνημμένο.

Συνημμένο αρχείο

πριν από 1 μήνας.


Απόφαση της Κοσμητείας (συν. 17/1/2017) για το Πρόγραμμα Σπουδών

Συνημμένα αρχεία

πριν από 1 μήνας.


Συμμετοχή φοιτητών της Σχολής στο συνέδριο της EGU

Την εβδομάδα 17-22 Απριλίου 2016 διεξήχθη το συνέδριο της European Geosciences Union (EGU) με 13.650 συνέδρους από 109 χώρες. Φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί,της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ παρουσίασαν πάνω από 10 εργασίες (προφορικά ή σε πόστερ) και έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση στο διεθνές κοινό του συνεδρίου, δείχνοντας το υψηλό επίπεδο των σπουδών, της έρευνας και της συνεργασίας φοιτητών-διδασκόντων στη Σχολή μας. Παράλληλα, ανταμείφθηκαν και οι ίδιοι με τη συμμετοχή τους στο διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι, τη γνωριμία με τους παγκόσμιους πρωταγωνιστές της έρευνας, αλλά και με την αναγνώριση της δουλειάς τους.

Η Σχολή συγχαίρει τους φοιτητές της για τη δουλειά και τις επιτυχημένες παρουσιάσεις τους, που διαφημίζουν και την ίδια, και εύχεται καλή συνέχεια στις προσπάθειές τους. Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της που δεν μπόρεσε να τους στηρίξει οικονομικά, πράγμα που θα ήταν αδιανόητο για τις περισσότερες από τις 109 χώρες που συμμετείχαν.

Δημήτρης Κουτσογιάννης

.

.

Συνημμένο αρχείο

πριν από 10 μήνες.


Κατάταξη των Πανεπιστημιακών Σχολών από τον Οργανισμό QS για το 2016

Σήμερα (22/3/2016) εκδόθηκε η έκθεση του Οργανισμού QS με την κατάταξη για το 2016 των Πανεπιστημιακών Σχολών όλου του κόσμου κατά αντικείμενο (2016 QS World University Rankings by Subject). Η έκθεση, η οποία μπορεί να ανακτηθεί από το σύνδεσμο που δίνεται παρακάτω, ταξινομεί τις Σχολές σε 42 αντικείμενα και αναφέρει την κατάταξη των 50 πρώτων ανά αντικείμενο, με το ίδρυμα και τη χώρα στην οποία ανήκει —πιο συγκεκριμένα τη σημαία της χώρας.

Η ελληνική σημαία εμφανίζεται μια φορά μόνο.

(Η απάντηση του ερωτήματος για ποια Σχολή πρόκειται επαφίεται στον αναγνώστη).

Δημήτρης Κουτσογιάννης

πριν από 11 μήνες.